Marieke Nijmanting

Marieke Nijmanting (1967) is afgestudeerd als psycholoog (drs./MSc, Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit), econoom (drs./MSc, Universiteit van Amsterdam) en hypnotherapeut (Seth Academie, Utrecht). Ook volgde zij jarenlang beeldende lessen, zoals olieverf schilderen bij Maarten Krabbé, beeldhouwen, fotografie, glas-in-lood en grafische vormgeving (diploma Grafische School Amsterdam). Marieke is als professioneel beeldend kunstenaar geaccrediteerd door het CBK (Centrum Beeldende Kunst).


Eerder woonde en werkte Marieke in Amsterdam en Hilversum, daar had zij een eigen psychotherapie praktijk. Haar specialisaties zijn: groeps- en relatietherapie, kindercounseling, NLP, creatieve- en dramatherapie, hypnotherapie, werkgerelateerde problematiek en zingevingstherapie. Sinds 2003 woont Marieke op een woonboerderij in Drenthe. Op kleinere

schaal geeft ze nog therapie, les en trainingen, maar de meeste tijd besteedt Marieke aan het maken van beeldend werk en schrijven.


Inmiddels zijn er 25 boeken gepubliceerd, waaronder kinderboeken, toneelstukken, non-fictie voor therapeuten en literaire fictie.